Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, April 15, 2009

Cornwall

Lepas sarapan kami bersiap2 nak ke St. Ives untuk melihat pemandang seaside town.
Pantai St. Ives sangat cantik..ombak yang besar memberi peluang kepada kami melihat orang bermain surfing . Selepas snap beberapa keping gambar dan membeli cenderamata..kami pin bergerak ke Land's End melalui jalan2 sepanjang tebing laut..Subhanallah..sungguh cantik pemandangannya..dalam perjalanan kami berhenti sekejap utk menikmati keindahan tebing2 laut yang menarik bentuknya...

Di Land's End..pemandangannya juga sangat cantik...lama juga kami berjalan2 disekitarnya..anak2 pun happy sambil meninjau2 ape aktiviti menarik yang deme boleh lakukan. Deruan anginnya sesekali terasa juga kesejukannya walaupun waktu itu panas...Perut terasa lapar..kami meninjau2 tempat yang sesuai untuk menjamu selera...dalam meninjau2 tu..anak2 berlari-lari jauh meninggalkan Teman dan suami...rupa2nya...deme dah nampak tempat yang paling best sekali kat Land's End nie...Playground...Kat sini special skit...sebab ada satu permainan yang xde kat playground lain..bergayut pada tali sambil tali tu mengelunsur atas tali lain menuju ke arah bertentangan. Anak2 Teman dok main yang itu aje ler..sampai makan pun takde selera dah..nak main punya pasal....




Selesai di Land's End..kami ke St Michael's Mount yang terletak tak jauh dari Land's End. Singgah sebentar saja untuk bergambar...tak pegi pun ke pulau tu...angin kuat juga waktu nie...sejuk pulak rasa..

Last sekali kami pergi ke Goonhilly Earth Station..Waktu kami sampai tempat nie dah tutup..sebab dah pukul 5 lebih..rasanya best juga kalau dapat masuk...tapi kalau tak masuk pun lagi best...selamat duit.. :):):)..So..kesudahannya bergambar kenangan aje la...Teman sorang je yang bergambar..anak Teman semuanya tidur...kepenatan bergayut kat playground tadi..

Kami sampai kat caravan hampir pukul 8 malam...Alhamdulillah...perjalanan hari tu dipermudahkan..

2 comments:

CikguZue said...

berjalan2 jugak la yea cuti ni?

norjohis's Collection said...

huhuhuhu...cornwal...kampung FIL aku...nenek asbend ada ler kat sana....tgk gambar mmg very te lovely place..hope one day aku pun samapi sana.....