Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, March 3, 2009

Ireland

Pertama kali menjejak kaki ke Ireland disambut dengan kedai2 arak sepanjang perjalanan menuju ke pintu keluar airport Dublin. Ireland nie terkenal dengan pengeluar arak. Namun kunjungan Teman ke sana bukanlah untuk melihat kedai2 tersebut. Kunjungan Teman adalah untuk bertemu sahabat2, adik2 dan kakak2. Ramai kenalan baru yang Teman jumpa..seronok berkenalan dengan bakal2 doktor dari ireland, adik2 dari europe, adik2 dari Czech Republic
dan juga adik2 dari UK. Berkenalan sambil mendengar pengalaman2 mereka sepanjang berada di tempat masing2. Terkesima juga mendengar pengalaman2 mereka, keberanian dan kecekalan mengharungi hidup di negara orang sendirian.

Sesi perkenalan berlangsung sepanjang waktu berada di sana. Program juga di isi dengan tazkirah2 dari Dr Wan dan Kak Ina juga diselitkan sesi riadah dan jaulah. Sempat juga Teman berkunjung ke Cork University yang teletak berhanpiran tempat menginap kami.

Jika perjalanan ke Cork kami mulakan dari Airport Dublin, seterusnya menaiki bas ke Cork.. maka perjalan balik kami bertolak dari Airport Cork ke Birmingham...
Airport Cork dan Dublin kecil saja..so..kami kena menapak menuju ke kapal terbang. kalau anak2 Teman ikut..mesti deme seronok bebenor dapat tengok kapal terbang yang besar tu depan mata sambil menaiki tangga kapal terbang...

Sampai di Birmingham Teman solat dahulu di Surau Airport Birmingham dan seterusnya menuju pulang dengan menaiki train ke Selly Oak..



3 comments:

Dentist and Me said...

deme tinggai soami deme sorang sorang? ok ke dia tu. Dia tak nangis?

Rijal, Jue, Fatih, Fawwaz, Anis said...

heheehh...saje jer Teman tinggal2kan..blaja berdikari :):):)

mama diny said...

Eh Ju pi Ireland sorang2 tak habag pun yer..nak ikut!!!!