Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, April 13, 2008

Kek Batik



Masa mula-mula buat kek batik kat UK xjadi sebab terlebih susu...
guna pulak susu cair..so lembik la dia...buat kali kedua menjadi..
Alhamdulillah..inilah hasilnya...



Kek Batik
Bahan:
1 s/b mentega/planta
1 cawan susu cair
1/2 cawan serbuk koko
1 bungkus biskut rich tea asda(patah2kan)
2 s/b serbuk kacang tanah(goreng kacang pastu tumbuk)-optional

Cara-cara:
1. Panaskan periuk dan masukkan mentega.Sementara tu sapu bekas kek dengan
mentega dan tabur kacang sedikit.
2. Bila mentega cair masukkan susu dan serbuk koko.Kacau rata supaya serbuk koko
tak berketul.
3. Bila adunan agak likat masukkan biskut. Gaul rata antara coklat dan biskut.
4. Masukkan adunan atdi dalam bekas kek.Tekan2 kebawah agar kek mampat.
5. Tabur kacang atas kek dan masukkan dalam peti ais 30minit.

No comments: