Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, February 23, 2009

Winter Scotland Tour - Day 3

Glasgow, 16 Februari 2009

Selepas check-out dari travelodge Dumbarton..kami terus bergerak ke Glasgow.
Jarak Dumbarton tak jauh dari Glasgow.
Kami tak menjelajah Dumbarton...sebaliknya terus ke Glasgow
mengunjungi People's Palace and Winter Garden


People's Palace and Winter Garden
adalah museum yang menceritakan tentang people and city of Glasgow dari
tahun 1750 hingga sekarang.
Juga menceritakan bagaimana keadaan semasa zaman perang dunia..


Di luar museum di bangunkan winter garden...di mana kebanyakan
tumbuhan2nya adalah tumbuhan2 tropika...
suhu dalam garden ini dikawal tahap kepanasannya..
agar tumbuh-tumbuhan ini hidup segar...
terasa suasana seperti di malaysia...







Selepas puas menjelajah dalam Winter Garden..
kami beredar ke Glasgow University..





Glasgow University merupakan one of the Scotland's ancient universities.
it is now independently ranked as amongst
the top ten universities in the UK for teaching quality...
The University's main campus is located on Gilmorehill, in the West End of Glasgow.
The University also has a number of buildings elsewhere in the city;
a facility at Loch Lomond; and the Crichton Campus in Dumfries,
which is jointly operated alongside a number of other institutions.

Day 3 nie banyak tempat juga yang kami pergi..
selepas University of Glasgow..kami ke
Scottish Exhibition and Conference Centre(SECC)
hanya bergambar sahaja di situ..


selepas itu kami ke
Glasgow Science Centre(GSC).
Menarik juga tempat nie..
Ia merupakan one of the most exciting and challenging project in Scotland.
GSC nie begitu menarik minat anak2 Teman..dan juga Teman sendiri..
Tujuan GSC diwujudkan adalah utk mempromosikan keprihatinan
tentang pentingnya sains dan teknologi..









Kaki dah lenguh berjalan perut pun dah lapar..
masing2 dah penat..
so..kami ke tempat menginap seterusnya untuk merehatkan diri..


Bersambung..







6 comments:

Nik3H said...

eee..beshnyer g jejalan kat glasgow. Rugi xitut.. kalu xsilap glasgow science centre tue tmpt nina n the neurons yek k.jue?

Rijal, Jue, Fatih, Fawwaz, Anis said...

ha'ah..tpt nina n the neuron..tu yg depa excited sangat tuu...

CikguZue said...

wa...jenjalan ke Scotland rupanya. Ni masa cuti baru ni ke? nampak ramai yg pergi sekali. Kak Semah pun ada?

Rijal, Jue, Fatih, Fawwaz, Anis said...

ha'ah cuti baru2 nie..kami join ngan kak asmah lerr..dia yg plan nie..bile nak dtg birm lagi?..

CikguZue said...

salam,
lama tak update, masih sibuk bercuti2 ke?
jika ada masa, jawab la tag saya yea. saje2 je.

Betau2Boston said...

salam singgah
bestnye jenjalan.....dtg us bagitau ya