Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, February 23, 2009

Winter Scotland Tower - Day 2

Cumbria, 15 Februari 2009

Bertolak dari Travelodge pukul 8 pagi.
Meneruskan perjalan ke Lake District National Park,Cumbria
mengambil masa kurang lebih 30 minit.


Lake District merupakan antara kawasan percutian yang popular di UK.
Kawasan ini terkenal dengan tasik dan banjaran gunung.
Dari kejauhan dapat kelihatan salji memutih memenuhi puncak gunung.
Sungguh cantik ciptaan Illahi...Subhanallah..




kalau dulu hanya dapat lihat pemandangan ini dalam gambar kaku..
tapi kali ini..Teman berpeluang melihat dengan mata sendiri...
Alhamdulillah...




Kami berjalan disepanjang tepian tasik..
perkhidmatan bot ada disediakan untuk mereka yang mahu mengelilingi tasik
sambil melihat panorama sekeliling...
Anak2 Teman cukup riang...mengejar swan dan pigeon..
terutama sekali Fawwaz..





Selepas puas berjalan disekitar Lake District..
kami ke Kendal Village Outlet Shopping..

Lepas tu kami teruskan perjalan ke Glasgow
yang mengambil masa hampir 3 jam.
Dalam perjalanan..kami sempat singgah bergambar dilereng gunung..
yang sebahagiannya masih bersalji...

Selepas check-in di travelodge Dumbarton
kami ke rumah kawan di Glasgow..
lupa pulak nak bergambar..
Diaorang dah lama kat UK..Insya-Allah..akan pulang Malaysia dalam tahun ini.

Bersambung...







3 comments:

iu @ wid.ayu said...

waaaaaa... beshnye jejalan time winter kak..!!.. biasanye kite time winter2 ni duk berhibernasi je kat umah ni.. simpan tenaga.. nt da panas leh jalan balik.. hihi..

bile nk sampai jemen kak..?

take care ye!!

Rijal, Jue, Fatih, Fawwaz, Anis said...

tu la iu...nak naik flight macam tak reti..takpe nanti kalau ada kawan kite nak ke germen kita follow la dia
heheh..mai la jalan uk lagi..kak ju dah pindah umah..boleh jalan umah baru

hnyhar said...

cikgujue,
saya rasa mcm familiar dgn wajah cikgujue ni. dulu belajar di mana ye..